top of page

Mit jelent az objektumvédelem?

Amikor egy nagyobb épületről, raktárról vagy egyéb olyan objektumról van szó, ahol érték van és véletlenül sem szeretné a tulajdonosa, hogy betévedjen egy illetéktelen is a területre, akkor remek megoldás ennek biztosítására az objektumvédelem. Ez a biztonságtechnikának egy olyan szegmense, amely magában foglalja az illetéktelen személyek behatolásának megakadályozását, valamint az egyéb károsító eseményeknek a megelőzését és elhárítását egyaránt. De miről is beszélünk pontosan, amikor egy objektum védelméről van szó?


objektumvédelem, biztonságtechnika

Mi is az az objektum?


Az őrzés és védelem szempontjából minden olyan épület, jármű, tárgy vagy egyéb létesítmény ide sorolandó, amelyeket valamilyen veszélyeztetettség miatt őrizni szükséges. Mindez elérhető cégek, vállalkozók és akár magánszemélyek számára is, azonban érdemes hozzá megtalálni a megfelelő céget, akikre bátran rá meri bízni az objektumvédelem feladatát. Ennek során a fő feladat az, hogy az illetéktelen személyen ne hatolhassanak be a kérdéses területre, de lényeges az is, hogy az esetleges negatív következmények megelőzhetők vagy enyhíthetők legyenek.Mi tartozik az objektumvédelem hatáskörébe biztonságtechnika szempontjából?


Az objektumvédelemhez tartozó tevékenységek igen sokrétűen, hiszen ide tartozik például a kültéri védelem ellátása, amely magában foglalja például az olyan elektronikai módszerek bevetését és üzemeltetését is, mint az infra sorompók, a kamerás megfigyelő rendszerek és a beléptető rendszerek, a digitális rögzítés használata. Emellett ide tartozik a beltéri védelem, valamint a tárgyvédelem és a távfelügyelet ellátása is. Ennek keretein belül megvalósítható az úgynevezett időszakos őrzés is, amelynek lényege, hogy a terület ellenőrzési szolgáltatás a távfelügyeleti szolgáltatás igénybevétele mellett vagy önálló szolgáltatásként is biztosítja a megbízott. Ilyenkor a tulajdonos által igényelt napi egy vagy több alkalommal történő ellenőrzésre kerül sor. Ennek időpontja lehet éjszaka vagy nappal, tetszőleges vagy pontosan meghatározott időpontban. Ilyenkor jellemzően 10-20 percet tartózkodnak a helyszínen az illetékesek, amely szintén remek módszer az illetéktelenek távol tartására.


objektumvédelem, biztonságtechnika

Érdemes megbízható céget választani


Ha biztonságtechnikáról és objektumvédelemről van szó, mindenképpen érdemes olyan céget felkérni erre a feladatra, akiknek bőven van ehhez hasonló tapasztalata és bátran rájuk meri bízni az értékeit. Vállalkozásunk csaknem harminc éve működik és lát el ilyen és ehhez hasonló feladatokat, így bátran ránk bízhatja értékei védelmét is, legyen szó egy gyárépületről, az ingatlanról, egy járműről vagy akár egyéb építményről vagy területről.


Vagyis ha szeretné biztonságban tudni az objektumát és az abban levő értékeket, ám Ön nem tud minden pillanatban személyesen jelen lenni vagy figyelni mindenre, mindenképpen érdemes a feladatra egy szakember gárdát felkérni, akikben feltétlen nélkül megbízik. Így biztos lehet abban, hogy bárhol is jár éppen, az objektumvédelem miatt nem kell aggódnia.

Comentarios


bottom of page