top of page

Ezért fontos az építkezés őrzés biztosítása

Egy éppen zajló építkezés területe tele van értékkel, amelyet nem lehet egyszerűen otthagyni, miután lejár a munkaidő és az ott dolgozók hazamennek. Vagyis ilyen esetben szükség van valakire, aki délutántól a reggeli munkakezdésig vigyáz az itt pihenő gépekre, építőanyagokra és egyéb elemekre, eszközökre. Ha véletlenül sem szeretné, hogy betévedjen egy illetéktelen is egy ilyen területre, akkor remek megoldás ennek biztosítására az objektumvédelem.

Mi történik egy építkezés őrzés során?


Amikor ilyen jellegű feladatot bíznak ránk, az itt levő kolléga legfőbb funkciója az, hogy az illetéktelen személyen ne hatolhassanak be a kérdéses területre. Ugyanakkor lényeges az is, hogy az esetleges negatív következmények megelőzhetők vagy enyhíthetők legyenek. Hasonló a helyzet a telephely őrzés esetén is, hiszen ebben az esetben is egy olyan nyílt terepről van szó, ahol mindenképpen elkél a szakmai szem a folyamatos védelem szempontjából. Vagyis az objektumvédelemnek köszönhetően mindig van egy „őrszem” a helyszínen, aki felügyeli a hely érintetlenségét.


Mi minden vethető be az objektumvédelem érdekében?


A telephely és az építkezés őrzés egyaránt magunkban foglalják ebből a szempontból például az olyan elektronikai módszerek bevetését és üzemeltetését is, mint az infra sorompók, a kamerás megfigyelő rendszerek és a beléptető rendszerek, a digitális rögzítés használata. Emellett ide tartozik a beltéri védelem, valamint a tárgyvédelem és a távfelügyelet ellátása is, amennyiben zárt épület is található a terepen.


Nem mindegy, kire bízza ezt a feladatot


Ha építkezés őrzés vagy telephely őrzés a feladat, mindenképpen érdemes olyan céget felkérni erre a feladatra, akiknek bőven van ehhez hasonló tapasztalata és bátran rájuk meri bízni az értékeit. Vállalkozásunk csaknem harminc éve működik és lát el ilyen és ehhez hasonló feladatokat, így bátran ránk bízhatja értékei védelmét is, legyen szó egy éppen zajló építkezésről vagy akár egy állandó telephelyről. Az utóbbi esetében megvalósítható az úgynevezett időszakos őrzés is, amelynek lényege, hogy a terület ellenőrzési szolgáltatás a távfelügyeleti szolgáltatás igénybevétele mellett vagy önálló szolgáltatásként is biztosítja a megbízott. Ilyenkor a tulajdonos által igényelt napi egy vagy több alkalommal történő ellenőrzésre kerül sor. Ennek időpontja lehet éjszaka vagy nappal, tetszőleges vagy pontosan meghatározott időpontban. Ilyenkor jellemzően 10-20 percet tartózkodnak a helyszínen az illetékesek, amely szintén remek módszer az illetéktelenek távol tartására.


Egy építkezés – legyen az kisebb vagy nagyobb beruházás – jellemzően sok gonddal és fejfájással jár. Éppen ezért érdemes időben gondoskodni a megfelelő őrzésről annak érdekében, hogy emiatt egyáltalán ne kelljen aggódnia és mindig biztonságban tudhassa a területet akkor is, ha akár éppen az ország másik felében akadt dolga.Comments


bottom of page