top of page

Végleg elvették a kedvét az önkényes lakáselfoglalástól

Vannak, akik szinte semmiből sem tanulnak, a pofátlanságuk pedig nem ismer határokat. Valahogy így volt Győr-Szigetben is azzal az illegális lakáselfoglalóval, akiről korábban már a Győr+ Média is beszámolt. Mert annak ellenére visszatért ugyanabba a lakásba, hogy onnan korábban a Győr-Szol Zrt. és a Városrendészet Győr munkatársai is kitessékelték. Úgy tűnik nagyon is úgy gondolta, az a lakás az övé és joga van ott tartózkodnia. Nos, hatalmasat tévedett, csuklóján bilincs kattant…

HAVASSY ANNA KATALIN / FOTÓ: VÁROSRENDÉSZET GYŐR / 2023.11.30. 11:25


Az illegális lakáselfoglalók nem kis gondot okoznak a Győr-Szol Zrt. által fenntartott ingatlanokban, hiszen egyrészt késleltetik a helyreállítási, felújítási munkálatokat és sokszor további komoly károkat okoznak. Ezzel nem csak felesleges költségekbe verik a szolgáltatót, hanem miattuk elhúzódik az az idő is, amíg az új bérlők beköltözhetnek a lakásba.

Hasonló eset történt nemrég Győr-Szigetben is, s erről a Győr+ Média is beszámolt. Egy olyan férfi tört be meglehetősen fondorlatos módon egy Győr-Szol által fenntartott ingatlanba, amelyhez korábban semmi köze nem volt. Akkor megírtuk, hogy az erkélyt igénybe véve egy vélhetően sötétítőfüggönyből összecsomózott hágcsón mászott be a lakásba, ahol alapszinten berendezkedett: ott aludt, étkezett, használta a villanyt és a vizet. A Győr-Szol Zrt. Biztonsági Osztályának Felügyeleti Központjához több bejelentés is érkezett, hogy fényt látnak a lakásban, annak ellenére, hogy az illegális behatoló igyekezett eltakarni az ablakokat. A Győr-Szol szakemberei ellenőrzés céljából és a felújítási munkák elvégzése miatt is többször megjelentek a lakásnál, ahová a bejutás nehézkes volt: a férfi a bejárati ajtót eltorlaszolta, így nyerve időt, hogy az erkélyen keresztül elhagyhassa az ingatlant. A Győr-Szol épp ezért néma mobil riasztó beszerelését kérte partnerétől az Őrház Defense Zrt.-től, illetve értesítette a Városrendészet Győr munkatársait is. Az intézkedés megfelelőnek bizonyult, hiszen hamarosan jelzés futott be az Őrházhoz, a Győr-Szol Felügyeleti Központjához is, így a helyszínre siettek a biztonsági szolgálat munkatársai és a városrendészet járőrei is. A férfit a helyszínen feltartották, személyazonosságáról meggyőződtek és a rendőrséget is a helyszínre hívták.

FOTÓ: VÁROSRENDÉSZET GYŐR

„A lakásban találtunk eldobálva öngyújtókat, zárlatos telefontöltőket, papírokat, cigis dobozokat” – folytatta Győri Gábor, majd hozzátette, hogy ez különösen aggasztónak tűnt: „Kész szerencse, hogy az illető nem okozott tüzet ebben a leürítés előtt álló lakásban. Sokszor bele sem gondolnak, hogy a felelőtlen magatartásukkal hány embert és hány lakást sodorhatnak veszélybe. Köszönjük a társszervek gyors és szakszerű munkáját!”

S az, hogy a férfinak vélhetően egy életre elment a kedve attól, hogy visszatérjen az üres Győr-Szolos lakásokba, a rendőrségnek is köszönhető lesz, akik a helyszínről bevitték a Győri Rendőr kapitányságra. A részletekről már a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztályán érdeklődtünk, akik az alábbi választ küldték el:

„Lakossági bejelentések és a Győr-Szol Zrt. feljelentése alapján 2023. november 15-én szabálysértési eljárás indult önkényes beköltözés miatt ismeretlen elkövető ellen. Az információk alapján ismeretlen személy a Győr, Köztelek utcai önkormányzati lakásba rendszeresen jogtalanul ment be.

A Városrendészet Győr és a Győri Rendőrkapitányság részéről visszatérő ellenőrzések történtek az ingatlan környezetében, illetve a Győr-Szol részéről riasztó berendezés beüzemelésére került sor a lakásban.

2023. november 21-én bejelentés érkezett a Tevékenység-irányítási Központba, miszerint a Győr-Szol munkatársa és a városrendészek az érintett ingatlanban visszatartanak egy személyt. A kiérkező járőrök megállapították, hogy a férfi az épület oldalán felmászott az erkélyre, az erkélyajtót megrongálva bement a lakásba. A jogsértőt elfogását követően a rendőrség az eljáráskor őrizetbe vette.”


https://www.gyorplusz.hu/gyor/vegleg-elvettek-a-kedvet-az-onkenyes-lakaselfoglalastol/?fbclid=IwAR0nOM2oZ8CKc9cWD9B1_8TNaD9cXfvQvpAcIjjdkDkjcjux-AieoZxrLBI

bottom of page